Tips voor de droogkast

Nieuw item

Tips voor de droogkast

Anker

[]

Reinig regelmatig de filters

Zorg ervoor dat je na elke droogbeurt de filters pluisvrij maakt, hou ze even onder de kraan zodat alle pluisjes zeker weg zijn.
Een goed onderhoud van de filter zorgt voor een beter droogresultaat en voorkomt verstoppingen, en vooral een lager verbruik.

Kies het juiste programma

Bij een lage belading gebruik je het best een handmatig programma omdat de sensoren van het automatisch programma niet voldoende geraakt worden. Dit heeft tot gevolg dat uw droogkast zal stoppen met draaien terwijl uw was nog nat is. Bij een volle belading is het automatisch programma zeer interessant naar verbruik toe.

Leeg condensopvangbak

Bij een condensatie droogkast wordt het condensatiewater opgevangen in de voorziene condensatiebak. Na elke droogbeurt zal deze opvangbak behoorlijk vol zijn dus is het best om deze elke droogbeurt te legen.

Energieverbruik

- Stel uw wasmachine in op een zo hoog mogelijk toerental, de was zal droger uit de wasmachine komen waardoor de droogkast minder lang hoeft te draaien. Het   zwieren van de was kost niets, het opwarmen en drogen van de droogkast wel.

- Gebruik startuitstel. Indien u beschikt over nachttarief kan u de droogkast 's nachts laten draaien op het goedkopere tarief.

- Gebruik het automatische programma: in de droogkast bevinden er zich sensoren die de vochtigheidsgraad in uw kleren meet. Als de droogkast geen vocht meer   meet, valt ze onmiddellijk uit waardoor ze nooit te lang draait.